המחלה הזו שנקראת אסטמה של העור עשויה להופיע בעוד מגוון רחב של שמות – חלק קוראים לה גם אטופיק דרמטיטיס, חלק יקראו לה דלקת עור אטופית, ועוד נוספים. אך לא משנה איך נבחר לקרוא לסימפטום הרפואי הזה, בסופו של דבר, מדובר על מחלה כרונית של העור, כזו שפוגעת באחוז גדול מאוד של תינוקות בעולם – אחוז שמגיע על פי מחקרים רבים לעד עשרים אחוזים מילדי העולם, שעשויים לחוות את המחלה הזאת במהלך החיים שלהם. בשורות הבאות, נביא לידכם מידע חשוב ורלוונטי על אסטמה של העור, ועל דרכי הטיפול השונים שעשויים לעור לאסטמה של העור.
כיצד אסטמה של העור באה לידי ביטוי?
כשמדברים על הסממנים השונים של אטופיק דרמטיטיס, או לחלופין כאשר מדברים על אטופיק דרמטיטיס אצל תינוקות, אזי שמדברים על התסמינים הבאים – גירודים חזקים מאוד, פריחה המופיע בעור, יבשושיות כללית של העור, התקפים חוזרים ונשנים בהם מופיעים נגעים אדומים ובלתי נעימים על העור. במקרים נוספים, אטופיק דרמטיטיס תביא עמה קילופים של העור.
מה יכול לעזור במקרים שבהם מופיעה אסטמה חריפה של העור?
כיום, בגלל שהמדע הרפואי יודע כי אטופיק דרמטיטיס לא מהווה למעשה מחלה שמסכנת ממש את האדם שסובל ממנה, הגישה של הרפואה כיום לטיפול באסטמה של העור היא כזו שבעיקר שומרת על אורח חיים איכותי, טיפולים קבועים שנועדו לשמור על מצב תקין, וטיפולים נקודתיים כאשר המצב של המחלה מחמיר. אורח החיים שעליו מומלץ לשמור כאשר מתמודדים עם מחלת עור זו הוא כדלקמן – ראשית, מומלץ להימנע מכל גירוי של העור, במיוחד כאשר ישנם חומרים שמגרים את העור יתר על המידה. שימון של העור, ובכללי, שמירה על עור לח, הוא החשוב ביותר למניעת החמרה של המצב הרפואי.
טיפים נוספים בנושא
- במצבים של אסטמה של העור, על מנת למנוע התקפים אשר חוזרים על עצמם, מאוד מומלץ לישון על מצעים שעשויים מכותנה, עדיף מאה אחוז כותנה וללבוש ביגוד שגם כן עשוי מכותנה או מחומרים טבעיים אחרים, ולהימנע ככל הניתן מחשיפה לבדים סינטטיים כמו פוליאסטר למשל.
- אם אתם סובלים מהתקפים של אסטמה בתקופות מסיימות, יש כל מיני טיפולים מתחום הרפואה המשלימה שעוזרים למנוע את אותם התקפים כמו דיקור, טיפול באמצעות צמחי מרפא וכדומה. מה שאפשר לעשות זה בעצם להקדים תרופה למכה ולנסות להרגיע את הגוף לקראת ההתקף.
- חשוב מאוד לשמר אורח חיים נטול סטרס ככל הניתן, שכן נמצא קשר ישיר בין לחץ ברמות גבוהות, לבין בעיות ומחלות עור מסוגים שונים.
אם כל מה שניסיתם לעשות לא הקל עליכם, חשוב להיות במעקב אצל רופא עור מקצועי שההתמחות שלו היא אסטמה של העור.